Hopp til innhold Hopp til navigering

Kjøp Skråstøtter / stenger

79 Resultater
*SRP: standard utsalgspris

Hva er avstivere?

Avstivere er definert som strukturelle komponenter som skal kunne motstå langsgående kraft. De gir støtte i en utgående retning. Dette bidrar til å holde to komponenter, som i passasjerbiler er de to endene i fronten. Avstivere fungerer som passive støtter som også bidrar til å forsterke karosseriet og stammen til alle aktive komponenter i bilens fjæringssystem. Det fungerer som en krysning mellom en støtdemper (demper) og en aksel. Kjøretøy med avstivere trenger ikke å ha en øvre opphengsarm. Den vanligste avstiveren er MacPherson-avstiveren. Denne brukes ofte i sett av fire. Noen kjøper og installerer dessuten ettermarkedsavstivere i kjøretøy som ikke allerede har dem installert på forhånd.

Hvordan oppdage problemer med avstiveren?

Du kan merke at noe er galt med avstiveren dersom det er ekstra mye trekk i kjøretøyet. Du kan dessuten oppdage at det er relativt vanskelig å manøvrere bilen. Dersom du har installert en ettermarkedsavstiver bør du sørge for at den er installert riktig i henhold til ditt kjøretøy. Dette er noe som bør gjøres av fagfolk som har erfaring med å forbedre ytelsen i et kjøretøy.

Erstatte avstivere

Det er vanskelig og tidkrevende å erstatte avstivere. Det kreves ofte at mekanikeren først identifiserer et problem med en av avstiverne og deretter formulerer den riktige måten for å erstatte dem. Kun da bør du kjøpe en avstiver til kjøretøyet ditt. Den beste måten for å finne den riktige avstiveren til kjøretøyet ditt er å søke med delenummeret. Dersom du ikke klarer å finne den riktige avstiveren er du velkommen til å ringe oss eller sende en e-post.