Hopp til innhold Hopp til navigering

Kjøp Ledd

641 Resultater
*SRP: standard utsalgspris

Kuleledd og komponenter bidrar til å holde jevn kjøring

Et typisk kjøretøys fjæringssystem har fire kuleledd - to sett, øvre og nedre. Disse fungerer nesten som hoftene i menneskekroppen, som et sfærisk kulelager som beveger seg i et hulrom av samme størrelse, slik at hjulet kan bevege seg fritt og bekvemt ved å redusere friksjon. Systemet vil fungere problemfritt så lenge disse øvre og nedre hulromstørrelsene passer godt sammen med lagrene, men blir ustabile når den ene eller den andre er uregelmessig eller for løs.

Symptomer på utslitte kuleledd

Du kan finne ut om et kuleledd, øvre eller nedre, har begynt å vise tegn til forverring. Dersom styringen din ikke føles så myk og responderende som den en gang gjorde, eller du opplever risting når du sitter bak rattet, kan dette være et tegn på slitte ledd. Du kan også føle det som om rattet er for hardt eller stivt. Problemer med kuleledd kan raskt forverre seg, så det er viktig at disse symptomene sjekkes av en godkjent mekaniker så raskt som mulig. Det er vanligvis en enkel prosess å sjekke om det er på tide med nye kuleledd, og en dyktig mekaniker vil raskt kunne stille en diagnose ved hjelp av spesialverktøy. Det er greit med en akseptabel mengde slark før de må byttes, men når dette nivået er nådd bør utskifting foretas umiddelbart for å unngå farlige kjøresituasjoner. Det er viktig å tenke på at noen kjøretøymodeller stiller spesielle krav til fjæring, og din mekaniker bør holde seg til dem for å oppnå de beste resultatene.

Å kjøpe de riktige delene

På 12bildeler.no selger vi kuleledd og relaterte komponenter til nesten alle kjøretøy. Alt du trenger å gjøre er å søke ved hjelp av delenummer for å finne de riktige. Ikke nøl med å kontakte oss dersom du ønsker ytterligere assistanse.