Hopp til innhold Hopp til navigering

Kjøp Kilerem med ribber

912 Resultater
*SRP: standard utsalgspris

En kilerem med ribber kalles ofte serpentinbelte eller poly-v. Dersom mekanikeren snakker om en av disse er det altså den samme komponenten, selv om de kan høres ulike ut. Remen brukes til å drive ulike eksterne enheter i en bilmotor, som for eksempel servostyringen, dynamoen osv. Det finnes en rekke ulike varianter av denne remen, og noen motorer har kilerem med en glatt side som drifter andre enheter. Normalt er dette en funksjon i biler med mindre dreiemoment eller der omslutningsvinkelen er stor. Enhetene som er koblet til dem vil derfor rotere mot den vanlige trinsen. Noen biler, som Ford Taurus SHO og Maxima har to belter.

Hvordan vet jeg når noe er galt?

Det kan være vanskelig å oppdage at et problem har oppstått med kileremen. Tidlige tegn på svikt er imidlertid en knirkende lyd hver gang du akselererer eller starter opp bilen. Hvis remen har sviktet helt vil bilen ikke kunne starte i det hele tatt. Noen kjøretøy kan også varsle deg om motorsvikt ettersom remen er en del av motoren. Når det er sagt er den beste løsningen å få en sertifisert mekaniker til å erstatte kileremen med en ny rem i høy kvalitet som kan vare like lenge som originaldelen.

Kjøpe kileremen

Som nevnt ovenfor kommer kileremer med ribber i mange ulike typer og størrelser. Derfor er det viktig at du kjøper en rem som samsvarer med den eksisterende kileremen i kjøretøyet ditt. Dersom du ikke har delenummeret eller ikke er sikker på hva du skal kjøpe er du velkommen til å kontakte oss for å få veiledning.