Hopp til innhold Hopp til navigering

Kjøp Gir

323 Resultater
Reparasjonssett, Girspake
MAPCO
Reparasjonssett, Girspake
19199
nkr 283,15
Varenr.:  11671336

pris per enhet
Pris inkl. MVA
Pluss frakt
PÅ LAGER
Detaljer
*SRP: standard utsalgspris

Hva er en girkasse?

Når du kjøper et nytt kjøretøy er en av faktorene man gjerne må vurdere hvorvidt man skal velge kjøretøy med manuell eller automatisk girkasse. Selv om manuell girkasse generelt anses for å være gammel teknologi ettersom det har eksistert helt siden bilen ble oppfunnet, har det utvilsom utviklet seg over årene. Manuell girkasse gir en større grad av kontroll over kjøretøyet. Sjåføren har muligheten til å øke turtallet og deretter koble ut motoren via clutchen. En automatisk  krever som navnet antyder ikke kontinuerlig innkobling og utkobling av motoren. Automatbilder har etter hvert blitt mer og mer vanlige i Norge og er nå gjerne førstevalget ved kjøp av nytt kjøretøy.

Hvordan vet jeg om det er et problem med girkassen?

Uansett om du kjører en bil med automatisk eller manuell girkasse er første tegnet på problemer at kjøretøyet ikke fungerer akselererer som det skal. Dersom du kjører et automatisk kjøretøy vil du kjenne et rykk når kjøretøyet akselereres etter å ha stått stille. Dersom du kjører et manuelt kjøretøy må du bruke mye kraft for å få kjøretøyet i gang. Noen kjøretøy kan dessuten avgi en malende lyd for å signalisere problemer med kraftlinjene. Uansett er det viktig å få problemet undersøkt av fagfolk.

Kjøpe de riktige delene til girkassen

Alle kjøretøyprodusenter benytter sine egne girkassedeler. Dette betyr at et kjøretøys girkasse ikke kan benyttes i et annet. Derfor må du alltid kjøpe reservedeler som er tilpasset akkurat det kjøretøyet du har. Dette gjelder uansett om du har en manuell eller automatisk girkasse. Den enkleste måten for å finne de riktige reservedelene til girkassen er å søke med delenummeret ovenfor. Dersom du har problemer med å finne de riktige reservedelene er du velkommen til å ringe oss for å få hjelp.