Hopp til innhold Hopp til navigering

Kjøp Clutchbetjening

229 Resultater
*SRP: standard utsalgspris

Hva er koplingsbetjening i biler?

Alle manuelle eller automatbiler benytter en koplingsbetjening som gjør det mulig å bytte gir på en effektiv måte mens man kjører. Dersom noen av komponentene som utgjør koplingssystemet er utslitt eller skadet, kan det hindre riktig drift av kjøretøyet. Effektiv koplingsbetjening avgjøres av alle delene som utgjør clutchsystemet, som inkluderer clutch-kabelen som er direkte tilknyttet armen på motoren. Når denne aktiveres kan sjåføren velge riktig gir. Andre komponenter inkluderer clutch-systemets slanger og rør, hovedsylinderen og slavesylinderen. Clutch-kabelen eller kablene vil imidlertid slites ut ganske ofte og før de andre komponentene. I de fleste tilfeller når clutchen ikke fungerer som den skal må derfor clutch-kabelen erstattes. Dette er den rimeligste delen i systemet, og den som er enklest å bytte.

Hvordan vet jeg at et problem har oppstått?

Ofte blir koplingsbetjeningen mer vanskelig å styre, det vil si at man kan oppleve at clutchen er fast eller at den glipper. Du kan også oppdage at clutch-pedalen blir stivere etter hvert som clutchen slites. Derfor er det helt nødvendig at du får en sertifisert mekaniker til å kontrollere dette øyeblikkelig.

Kjøpe de riktige delene

Hos 12bildeler.no selger vi reservedeler i høy kvalitet til alle kjøretøy som benytter koplingsbetjening. Vi selger originaldeler fra produsenter som METZGER. Dermed kan du alltid være trygg på at produktene du kjøper fra oss er pålitelige. Du må imidlertid matche delenummeret på den eksisterende koplingsbetjeningen med de som er tilgjengelige på nettsiden vår. Dersom du trenger hjelp er du velkommen til å ringe oss eller sende en e-post og vi hjelper deg med å finne de riktige delene til ditt kjøretøy.