Hopp til innhold Hopp til navigering

Kjøp Bryter / sensor

88 Resultater
*SRP: standard utsalgspris

Hva er et motortemperatursensor?

En motortemperatursensor kalles også en kjølevæskessensor. I de aller fleste nye kjøretøy blir avlesingene fra sensoren sent til ECU-en, eller den elektroniske kontrollenheten, der datamaskinen benytter dataene til å justere tenningstimingen og drivstoffinnsprøytingen. Den innebygde datamaskinen kan dessuten bestemme at hastigheten på kjøleviften skal slås på eller justeres, i henhold til temperaturen i motoren. I enkelte kjøretøy sender sensoren data til en måler på dashbordet som forteller sjåføren hvor varm kjølevæsken har blitt.

Hvordan kan jeg vite at det har oppstått et problem?

Hvis motortemperatursensoren ikke fungerer vil i de fleste tilfeller ikke bilen kunne starte, ettersom datamaskinen i bilen rapporterer om en feil. Sensorene vil i de aller fleste tilfeller ikke svikte øyeblikkelig eller plutselig, svikten skjer gradvis. Dersom du oppdager at bilen blir uforklarlig varm, eller at viften ikke slår seg på, kan problemet ligge i sensoren. Før du kjøper en ny sensor bør du imidlertid få bilen undersøkt hos en sertifisert mekaniker. I de fleste biler er heldigvis sensoren verken kostbar eller vanskelig å reparere.

Kjøpe den riktige sensoren

Det finnes ulike typer motortemperatursensorer. Sensortypen som passet i ditt kjøretøy avhenger av produsent og modell. Den enkleste måten for å finne den riktige sensoren er å matche delenummeret på den eksisterende sensoren med de som listes opp ovenfor. Hvis du trenger assistanse er du imidlertid velkommen til å kontakte oss via telefon eller e-post.