Hopp til innhold Hopp til navigering

Kjøp Girolje

13 Resultater
*SRP: standard utsalgspris

Hva er girolje?

Girolje er et spesielt smøremiddel som er laget for kjøretøy med manuell girkasse. Det fungerer i stor grad som ATF (hydraulikkolje for automatisk girkasse) men er tiltenkt manuelle girkasser. Det er ofte av høyere viskositet, noe som bidrar til å beskytte girene fra overdreven slitasje. Den høyere viskositeten sikrer dessuten at smøremiddelet enkelt transporteres gjennom hele tannhjulet. Bruk av riktig viskositet i oljen er imidlertid helt nødvendig. Dersom oljen er for tung vil den skape viskøs treghet, og hvis den er for lett gir den ikke nok beskyttelse for girmekanismen.

Når bør du bytte girolje?

Akkurat når du bør bytte oljen avhenger av kjøretøyet du har, kjøretilstand og total kjørelengde. Generelt sett må bileiere erstatte giroljen for hver 50.000 km. Noen nyere kjøretøy trenger imidlertid kun å bytte for hver 80.000 km, så det er viktig å sjekke kjøretøyets brukermanual. Dersom du har et nyere kjøretøy finnes det dessuten innebygde sensorer som forteller deg når det er på tide å bytte olje neste gang. Når det er sagt vil bytte av girolje i de fleste kjøretøy kreve sertifiserte fagfolk.

Hvordan kjøpe den beste giroljen?

Hos 12bildeler.no selger vi av den beste giroljen man kan få kjøpt. Vi tilbyr olje fra blant annet kjente merker som MOBIL, FUCHS og CASTROL. Det å finne den riktige oljen til ditt kjøretøy er dermed enkelt. Dersom du trenger hjelp til å finne den riktige oljen er du imidlertid velkommen til å kontakte oss enten via telefon eller e-post.