Hopp til innhold Hopp til navigering
Bilen min
Raffinering

Kjøp Fett

2 Resultater
*SRP: standard utsalgspris

Hvorfor er smøremidler nødvendig?

Alle mekaniske deler genererer friksjon, noe som hindrer muligheten for at maskinen fungerer optimalt. Over tid vil friksjonen føre til at mekaniske deler bryter sammen. Det samme gjelder bilmotorer og bremser. Smøremidler bidrar til å holde disse delene i bevegelse ved å begrense friksjonen mellom mekaniske deler som gnis mot hverandre. Høykvalitets motorolje utvider for eksempel levetiden til kjøretøyets motor. Det samme gjelder girolje som forbedrer kjøretøyets evne til å bytte gir uten å forårsake omfattende slitasje.

Hvordan vet du når du må bytte smøremiddel?

Alle kjøretøy benytter motorer og interne systemer som fungerer på en spesiell måte. Noen kan kreve at motoroljen, giroljen, automatgir-væsken og bremseoljen byttes oftere enn i andre kjøretøy. Tommelfingerregelen for alle kjøretøy er at alle smøremidler sjekkes og byttes for hver 8.000 km. Motorolje må byttes to ganger i året, spesielt dersom man bor i et spesielt kaldt område. Tykkere olje kan nemlig ende opp med å forårsake problemer i motoren. De fleste kjøretøy kommer med en brukermanual som gir opplysninger om hvilke smøremidler som skal brukes. Viskositeten til hvert enkelt smøremiddel er ulik, så det riktige valget avhenger av kjøreforhold og kjøretøy. Det er viktig å se i kjøretøyets manual før man velger smøremiddel.

Dusinvis av høykvalitets smøremidler på samme sted

Hos 12bildeler.no selger vi høykvalitetsolje fra Shell, Exxon Mobil og utallige andre produsenter. Kundene våre kan dermed være sikre på at de får de beste smøremidlene på markedet til kjøretøyene sine. De som sliter med å velge riktig smøremiddel til sin bil kan ta kontakt med oss for å få assistanse og informasjon før de foretar et kjøp.