Hopp til innhold Hopp til navigering

Kjøp Automatisk olje

11 Resultater
*SRP: standard utsalgspris

Hva er automatisk transmisjonsolje?

Automatisk transmisjonsolje forkortes ofte til ATF, og brukes i kjøretøy med automatgirkasse. Den er ofte grå eller grønn, noe som gjør den enklere å skille fra vanlige motoroljer og andre væsker i bilen. ATF er spesielt utviklet for å oppfylle alle unike krav til et kjøretøy med automatgirkasse, som drift av ventilen, oljekoblingen og friksjonsbåndet. Enkelte kjøretøy med servostyring bruker også ATF som smøremiddel. Dette kan være tilfellet i noen 4WD-kjøretøy, biler og noen moderne kjøretøy med manuell girkasse.

Hvordan vet du at din ATF må byttes?

Mange moderne biler varsler sjåføren enten om lav eller gammel transmisjonsolje. Sensorene innebygget i automatgiret bidrar til å avgjøre viskositeten i væsken og varsler sjåføren dersom det foreligger et problem. I eldre biler som ikke har denne sensoren anbefales det imidlertid at den automatiske transmisjonsoljen byttes for hver 2000 km. Et annet tegn på at væsken må byttes er at sjåføren har problemer med å operere girkassen. Bilen kan dessuten rykke til når man starter fra stillestående posisjon. Hvis du hører slipestøy fra girkassen etter å ha byttet ATF eller dersom det er en lekkasje, må du sørge for å besøke en sertifisert mekaniker.

ATF med høyest kvalitet

Hos 12bildeler.no selger vi automatisk transmisjonsolje av høyeste kvalitet, fra merker som CASTROL, VAICO, FUCHS og MOBIL. Girkassen din blir med andre ord alltid behandlet med de beste ATF-væskene man får kjøpt. Merk: Alltid bruk ATF-væske i henhold til anbefalingene av bilens produsent. ATF-væsken skal være nevnt i bilens brukermanual.